tisdag 30 mars 2010

Koppeltvång

På kommunstyrelsemötet imorgon kommer återigen frågan om huruvida hundar ska omfattas av ett generellt koppeltvång. Frågan har diskuterats flera gånger. Sist beslutades att koppeltvång enbart skulle införas där barn vistas alltså runt förskolor/skolor och i övrigt låta ägaren bedöma när hunden skall släppas fri. Det är ägarens som har ansvaret för att hunden inte stör/angriper andra människor.

Sist frågan behandlades gavs ett utredningsuppdrag för att beräkna kostnaderna för hundrastgårdar som krävs om hundar ska hållas kopplade. Det kostar fem miljoner att anlägga det antal rastgårdar som krävs i en första etapp samt minst en miljon varje år till drift.

Miljöpartiet kommer att avslå förslaget till generellt koppeltvång. Även om det blir en majoritet för förslaget kan inte socialdemokraterna genomföra beslutet i år när de har en budget tillsammans med oss. I så fall får de vänta till efter valet. Så länge vi samarbetar blir det inga hundrastgårdar och inget generellt koppeltvång. Vi är nöjda med de restriktioner som redan finns och anser att hundar som anfaller ska tas om hand av polisen för det är ägarna som är aggressiva och olämpliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar