tisdag 12 januari 2010

Vinterväder

Vinterväder och havet utanför Torslanda har frusit. Har under helgen gått långpromenad på isen utanför Sillvik mot Björkö och Tumlehed. Helt strålande och en känsla av kalfjäll.
Människor rörde sig även på skridskor och skidor.

Är på Stadshuset igen och arbetar men eftersom högtrycket håller i sig längtar jag ut i det fina vintervädret. Det finns en del personer som nu menar att klimatet inte alls håller på att bli varmare. Beviset är den köldknäpp vi har nu. Men väder är en sak och varierar hela tiden och klimat är väder under lång tid. Tyvärr har inte denna kallperiod någon inverkan på klimatuppvärmningen globalt sett.

1 kommentar:

  1. Det är bara alarmisterna som hävdar att skeptikerna inte kan skilja på klimat och väder. Samma vilseförande metodik som används länge, tycker det är lite fegt.
    Är det ingen i miljöpartiet som tar till sig det utlänsk media skriver. Att IPCC kärna har manipulerat data på ett häpnadsväckande vis, undanhållit bevis, baktalat resultat som inte stödjer hokeyklubban osv. Finns seriös forskning som visar på att havsnivåerna ökar mycket långsamt max 1 decimeter närmaste 100 åren. kom då ihåg att havet i norden sjunkit undan pga landhöjning i snitt 1 meter de senaste 100 åren. sattelitt data visat att temperaturhöjningen är 0.5 grader sen 1980, slå i wiki på satelitt temperatur. Finns inte en fysiker som för en sekund tror på att koldioxden är ett hot för ett varmare klimat. Skärp er lite, annars tappar ni ni trovärdighet som varande ett miljöparti.

    SvaraRadera