måndag 15 februari 2010

Val till kommunfullmäktige

Igår var det valmöte för mp Göteborg. Listorna till kommunfullmäktige skulle fastställas.
Jag tackar för förtroendet att än en gång toppa listan och att vara kommunalrådskandidat. Jag hoppas på ett förtroende bland väljarna så att vi får mer än ett kommunalråd och fler platser i kommunfullmäktige.

Det är stora planeringsområden som ska utredas i staden som hela tiden får ta emot fler invånare. Att besluten blir så Gröna som möjligt är viktigt för kommande generationer. Vi har mycket arbete framför oss och ett stort ansvar.

Det är inte särskilt trevligt med denna period av sortering av människor som det blir vid en ny valperiod. Det är alltid flera som blir besvikna och stämningen i partiet blir inte på topp. Att vara en gemensam grupp som samtidigt ska konkurrera ut varandra är problematiskt. Jag hoppas verkligen att känslorna lägger sig och att vi alla tillsammans är en väl sammansvetsad grupp inför valrörelsen. Att inga tråkiga personvalskampanjer som går till överdrift ska ta över. Jag gillar inte personval. Vi alla i miljöpartiet står för samma ideologi och går till val på samma program. Vi ska sedan jobba ihop som en grupp. Väljarna känner inte till ett dugg om personers duglighet, omdöme eller förmåga till politiskt arbete. Det är först efter en prövning inom det politiska systemet som dugligheten framträder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar