måndag 9 mars 2009

Pariserhjul

Nu är det plötsligt meningen att Göteborg ska få ett gigantiskt pariserhjul placerat på bästa finplatsen: Operan, älven, kajskjul och så en tivolipryl. Jag tycker inte att det passar ihop eller att det blir en bra helhet.

Antagligen behöver detta hjul inhägnas. Bemanningen kan endast ske vissa tider, den övriga tiden är platsen öde med ett monument som stjäl utrymmet.

Tanken är tydligen att hjulet ska dra till sig turister i sommar. Frågan är hur bra timingen är. Samtidigt som premiären planeras är Tingstadstunnels kapacitet halverad under sommaren på grund av reparation. Eftersom de flesta arbetsplatser idag har flexibla semestrar och många arbetar under sommarmånaderna kan det bli svårigheter att ta sig in till hjulet.

När vi äntligen har blivit av med en stor del av trafiken, vilket varit oerhört kostsamt, ska vi inte utnyttja detta ”dyra” område till en stor betongsplatta med ett hjul. Transportera istället pariserhjulet till Liseberg. Det befintliga behöver bytas ut. Låt istället platsen vara en utomhusscen för teater, konserter och andra kulturutbud.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar